Vlieg in Vlieg uit

Vlieg in Vlieg uit is een nieuw initiatief voor buurtbewoners die houden van de vogels in de buurt. Op deze site vindt u meer over dit vogel-buurt-project. Om te beginnen hebben we een korte wandeling uitgestippeld en in de buurtkrant De Zuidwester van november gezet. Als u die op zak steekt en de route volgt, zult u zeker heel wat vogels tegenkomen! Krant kwijt? Klik HIER voor een printversie van het vogel-ommetje (pdf).

Vlieg in vlieg uit is een project van stichting Contrapost.
Wilt u dat wij u op de hoogte houden van activiteiten rond Vlieg in vlieg uit, meldt u zich dan HIER als belangstellende.Interessante links:
www.vogelbescherming.nl
www.vivara.nl
www.anaburen.nl
www.ivn-groningenharen.nl
www.avifaunagroningen.nl
De lezing op 13 oktober trok bijna 40 bezoekers.
Stadsvogeladviseur Maricée Ten Bosch had een interessant verhaal met mooie plaatjes en vogelgeluiden erbij.
Kinderen van de Fiduciaschool hebben “Smikkelstokken” gemaakt voor de mezen.
Deze hebben we allemaal verkocht op de kerstmarkt in de Immanuelkerk.

Karton vleugels

De afgelopen maanden hebben Nick Landman en Marieke Versteeg een vogelpanorama in karton gebouwd. Ook andere buurtbewoners waagden zich er aan, met mooie resultaten! De vogels in karton zijn nu te zien in de etalage van boekhandel Godert Walter, O.Ebbingestraat 53, Groningen.
Voor informatie en aanschaf van bouwplaten: tel. 06-16305246.


Agenda:

Februari
Nationale “maand van de nestkast”

Woensdag 22 februari
zijn er twee workshops ‘nestkast maken’ voor scholieren en buurtbewoners in Corpus den hoorn. U kunt zich aanmelden voor de workshop van 10.30 tot 12.30 of die van 13.30 tot 15.30 uur. Deelname is gratis en de minimum leeftijd is 8 jaar.
Waar? Fiduciaschool, Distributiestraat 1. Groningen

Zaterdag 18 februari
knapt Vogelwerkgroep Hoornse Wijken haar kapotte nestkasten op. Hulp van buurtbewoners is hierbij welkom, en u mag ook uw eigen uitgewoonde nestkast meenemen ter reparatie.
Start: 10.00 uur in Atelier M.L.Kingstraat 56 vanaf ca. 12.00 uur elders buiten. We hangen de kasten namelijk dezelfde dag op in de wijk.